Trucurile controlorilor de bilete pentru „agăţarea” călătorilor

Spread the love

Loading

autobuye_bileteMetoda de „agăţare” a călătorilor care circulă corect, sau sunt ghinionişti şi devin contravenienţi, după care urmează o hărţuire şi o batjocură greu de imaginat

Prezentăm o scrisoare, care nu ştim dacă a ajuns la destinaţie. Dar poate că prin intermediul nostru va ajunge acolo unde trebuie, la Antena 3, la doamna Dana Grecu!

Doamna Dana Grecu,

Vă scriu în numele unui bun prieten care astăzi a păţit una din seria ciudăţeniilor româneşti fără margini. Sincer, stau şi eu şi mă minunez pentru că aici e vorba de-a dreptul despre un simptom hibrid între

prostie şi nebunie. Chestiunea cu pricina s-a petrecut în municipiul Braşov, păstorit (oare de ce nu se putea altfel?), la modul portocaliu atroce de unul Scripcaru, recte primar. Despre ce este vorba ? După ce, în autobuz, o controloare mare cât o dugheană, s-a interpus între stâlpul cu compostorul şi un călător, călătorul ar fi devenit contravenient că nu reuşeşte să o placheze pentru a-şi composta biletul. „Ori plăteşti acum atât, ori iese urât”, zise cucoana cât dugheana. Călătorul n-a avut bani la el. Peste câteva zile, din „Capitala Ardealului” – Braşov,  îi vine acasă tocmai în „Capitala Munteniei” – Craiova, o depeşă absolut idioată, prin care este invitat să se prezinte mai ceva ca la DNA, în termen de 48 de ore, pentru lămurirea situaţiei, altfel va plăti acolo vreo… 5 milioane de lei (vechi), drept pentru ce anume, n-a înţeles nimeni. Pe banii cui să te „plimbi de nebun” ca să lămureşti ce nu e de lămurit, în fapt o idioţenie? Din moment ce nu există un act întocmit, un proces-verbal de contravenţie, absolut NIMIC !… La solicitarea telefonică a călătorului de a trimite, aşa, ca să fie terminat „circul” prin Poştă sau într-un cont bancar suma care i-a fost cerută drept amendă în autobuz (600 de mii de lei vechi), i s-a replicat sec, cum că nu există o asemenea posibilitate. Deci, ce avem ?: o metodă de „agăţare” a călătorilor care devin contravenienţi, urmată de o hărţuire şi o batjocură greu de imaginat. Şi, desigur PROMOVAREA TURISMULUI în „Republica Braşov”. Numele tatălui celui care a păţit-o este Cârţu Alexandru, şi răspunde la nr. de tel. 0744.300.813. Alăturat aveţi fotocopia documentului primit prin Poştă, cât şi relatarea „la cald”. Toate cele bune !
{gallery}trucuri{/gallery}
Cocluzii
În mai toate oraşele ţării controlorii se urcă în haite în mijloacele de transport şi nu de puţine ori se iau de oameni nevinovaţi care circulă corect. Nu le pasă că compostorul de bilete sau cititorul de cartele elctronice nu merge. Dacă nu pot ciuguli ceva atunci cică aplică legea şi în ţara asta lui Papură Vodă te trezeşti hăituit cu sălbăticie din cauza abuzurilor unor indivizi aflaţi la graniţa dintre prostie şi idioţenie.
Şi ce este mai grav că pe omul de rând, care trăieşte de astăzi pe mâine, nu-l apără nimeni de abuzurile acestor troglodiţi.
În ceea ce priveşte disponibilitatea jurnaliştilor de la Antena 3 nu mă pronunţ, au pe cap alte lucruri mai serioase decât acest fapt. Însă nu vreau să cred că un biet cetăţean, a apelat la acest post şi a fost ignorat.
Şi ca să argumentez că controlorii se folosesc de trucuri vă prezint un link spre un articol publicat în Jurnalul Naţional.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/reportaje/biletul-la-control-va-rog-ep-4-trucuri-folosite-de-controlori-ca-sa-dea-amenzi-590539.html