Trupele de servicii de securitate FSB ale lui Putin au atacat sediul Wagner din St. Petersburg și au găsit 44 de milioane de euro într-o autoutilitară și două autobuze

Spread the love

Loading

Se pare că serviciul de securitate al Rusiei a găsit 44 de milioane de euro în numerar

după ce a atacat sediul Wagner din St Petersburg.

Yevgeny Prigozhin a confirmat că o sumă mare de bani, care a fost stocată într-o autoutilitară și două autobuze aflate la sediu, a fost găsită în timpul atacului de către trupele FSB – și aparține grupului mercenar.  

El nu a furnizat niciun detaliu despre cât valora suma confiscată, dar mai devreme presa rusă a raportat că este în jur de 4 miliarde de ruble.

Într-un mesaj audio pe Telegram, el a explicat că fondurile sunt dedicate acoperirii plăților de compensare a soldaților Wagner uciși. 

„Wagner operează în ultimii 10 ani folosind doar numerar – așa cum a fost convenit în contractul nostru. Îl ader pe deplin ”, a spus el. 

Putin s-a adresat poporului rus sâmbătă, avertizând că liderul militar l-a „înjunghiat în spate”, în timp ce Moscova intră într-un blocaj, cu trupele care săpate în pregătire pentru apărarea orașului. Un purtător de cuvânt al președintelui rus a declarat că Putin era încă la lucru în Kremlin și nu a fugit din Moscova.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: