Ucraina ripostează: trupele Kievului au doborât deja cinci elicoptere rusești, au distrus zeci de tancuri și au capturat cel puțin 80 de soldați, în timp ce forțele lui Putin suferă pierderi grele

Spread the love

Loading

Trupele ucrainene au doborât cinci elicoptere rusești, au distrus zeci de tancuri și au capturat cel puțin 80 de militari în primele ore de când Vladimir Putin a ordonat forțelor sale să invadeze în această dimineață.
Dar NATO și SUA, în ciuda desfășurării de soldați în România vecină în ultimele luni, au precizat clar că nu vor fi trimise trupe și au lăsat armata ucraineană să rețină singur asaltul.
Până joi după-amiază, bătăliile erau în desfășurare la Kiev, de-a lungul graniței de nord cu Belarus, la Lugansk și Donețk în est și în jurul Hersonului, râului Nipru și orașele-port Odesa și Mariupol în sud.
Puțini se așteaptă ca Ucraina să iasă victorioasă din ceea ce este aproape sigur a fi un război prelungit, sângeros și vicios – dar până acum, forțele de la Kiev au reușit să provoace pierderi grele trupelor lui Putin.
Aici Mail Online aruncă o privire asupra pierderilor pe care forțele ucrainene le-au provocat Rusiei:

Tancuri
Forțele ucrainene au distrus astăzi zeci de tancuri rusești de-a lungul granițelor de est și de nord.
Forțele ucrainene au opus o rezistență strânsă în jurul Harkivului, unde mai multe tancuri și vehicule blindate rusești au fost fotografiate distruse – cu cadavre întinse pe străzi.
Mai târziu în această dimineață a fost capturat un alt vehicul de luptă BMP, împreună cu echipajul a patru soldați ruși, în aceeași regiune din estul Ucrainei.
Și în jurul orei 14:00, ora locală (12:00 GMT), armata ucraineană a declarat că trupele au distrus cinci vehicule de transport blindate și o mașină în timpul luptei la punctul de graniță Vistupovich-Rudnya dintre Ucraina și Belarus.
Alte 15 tancuri T-72 au fost distruse sau avariate de forțele ucrainene folosind Javelin PTRK, o rachetă antitanc americană, aproape de Glukhov, în estul țării, în această după-amiază târziu.

Trupele
Cel puțin 80 de militari ruși au fost capturați de forțele ucrainene, au declarat astăzi oficialii.
Doi, despre care se presupune că sunt Rafik Rakhmankulov, de 19 ani, și Mgomd Mgomdov, de 26 de ani, din Kizilyurt, au fost capturați împreună cu un depozit de arme și cuțite în timpul luptei în afara Harkivului, în estul Ucrainei.
Alți patru soldați ruși, echipajul unui vehicul de luptă BMP, au fost capturați de forțele ucrainene în apropiere de Lugansk în această dimineață. Ei au fost fotografiați întinși cu fața în jos, cu jachetele trase peste cap, după ce au fost capturați de trupele de la Kiev.
Alte 74 de trupe ruse au fost capturate după ce s-au predat soldaților ucraineni, a anunțat comandantul șef al forțelor armate ucrainene cu o fotografie a unui bărbat cu un braț bandajat și o uniformă însângerată pe care părea să scrie „Armata Rusă”.
Estimările cu privire la morți și răniți erau aproape inexistente încă de la începutul după-amiezii, dar un oficial ucrainean a estimat numărul deceselor din Rusia la aproximativ 50.
Sursa: dailymail.co.uk

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *