Ucrainenii se răzbună pe ruși. Un căpitan de submarin rus „a cărui rachetă a ucis 27 de ucraineni” a fost împușcat mortal de un „asasin de răzbunare”

Spread the love

Loading

Stanislav Rzhitsky, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcat în spate și în piept în timp ce mergea la jogging.

Un „asasin de răzbunare” a împușcat un fost comandant de submarin rus suspectat de a fi responsabil pentru o rachetă Kalibr care a ucis 27 de ucraineni.
Stanislav Rzhitsky, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcat în spate și în piept în timp ce mergea la jogging în orașul rusesc Krasnodar, într-o lovitură aparent planificată cu grijă.
Se crede că Rzhitsky, care comanda un submarin al Flotei Mării Negre, a fost ucis pentru răzbunare pentru o rachetă Kalibr asupra orașului ucrainean Vinnytsia în urmă cu aproape un an, pe 15 iulie 2022.
Printre cele 27 de victime ale bombardamentului cu rachete submarine s-a numărat și Liza Dmitrieva, în vârstă de patru ani, care se afla într-un cărucior lângă mama ei, Irina. Irina a supraviețuit atacului, dar a suferit răni îngrozitoare.
Prima doamnă ucraineană Olena Zelenska o cunoștea pe Liza, unul dintre cei trei copii uciși cu brutalitate în atacul rusesc, din filmarea unui videoclip de Crăciun anterior.
Anchetatorii ruși cred că traseul de alergare al lui Rzhitsky a fost urmărit de o aplicație de jogging pe care a folosit-o și că momentul crimei a fost legat de prima aniversare viitoare a atacului Kalibr.
O hartă arată traseul său frecvent, care a fost postat pe Strava, un serviciu de internet american pentru urmărirea exercițiilor fizice, care încorporează funcții de rețea socială.
Fostul căpitan, chemat la arme pentru războiul lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, a fost împușcat de patru ori în timp ce alerga lângă Arena Olympus din orașul Krasnodar.
A fost lovit în „spate și piept” și a murit pe loc. În corpul lui au fost găsite două gloanțe de 9 mm.
Ceasul și căștile lui au fost localizate la fața locului, ceea ce indică faptul că jaful nu a fost motivul, potrivit publicației de știri Mash.
Asasinul l-a împușcat pe Rzhitsky într-un loc fără camere CCTV, dar forțele de ordine ruse au emis o poză cu un bărbat despre care spun că este suspect în crima, despre care cred că a fost ordonat ca un atac de răzbunare al Ucrainei.
Anchetatorii caută „un bărbat de vârstă mijlocie cu șapcă albastră”, a informat presa Baza.
Baza de date ucraineană Myrotvorets a postat anterior că Rzhitsky „participă direct la invazia militară a Ucrainei”.
Victima era evident suspectată că ar fi căpitanul submarinului Krasnodar în momentul în care acesta a dezlănțuit iadul rachetelor Kalibr pe Vinnytsia din Marea Neagră.
Fostul primar al orașului Krasnodar Evgeny Pervyshov a confirmat: „L-am cunoscut ca fiind comandantul submarinului Krasnodar… Era un adevărat patriot, un om bun și un tată iubitor”.
Rămâne neclar dacă era încă căpitanul submarinului în iulie 2022, când Vinnytsia a fost lovit, dar se știe că a dezlănțuit rachete de croazieră la ISIS în timpul operațiunilor anterioare ale Rusiei în Siria.
Krasnodar este un submarin diesel-electric construit pentru flota Mării Negre și conceput „pentru a lupta împotriva navelor și submarinelor de suprafață, a pune mine și a efectua recunoașteri”.
Anterior, Rzhitsky comandase submarinul Alrosa.
Un dosar de crimă a fost lansat de primul departament pentru investigarea cazurilor deosebit de importante din Krasnodar, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei.
Micuța Liza – ucisă în atacul aerian anul trecut – suferea de sindrom Down și artrită la un picior.
Printre cei 27 de morți în Vinnytsia s-au numărat Kateryna Hula, 24 de ani, administrator al centrului medical Neuromed care a fost lovit de atacul cu rachetă.
Managerul centrului, Tetyana Kharchenko, în vârstă de 32 de ani, a fost o altă victimă, la fel ca și Evhen Kovalenko, în vârstă de 25 de ani, producător de sunet pentru cântăreața ucraineană Roxolana, care urma să cânte în oraș.
Organizatorul concertului Viktor Polishchuk a fost ucis, la fel ca și neurologul pentru copii Pavlo Kovalchuk și neurologul Nataliya Falshtynska, o mamă a trei copii.
Televiziunea de stat rusă a susținut că lovitura submarinului a fost „cea mai productivă” a războiului, ucigându-i pe colonelul Oleg Makarchuk, 48 de ani, șeful Serviciului de armament și logistică al Forțelor Aeriene Ucrainene, și pe colonelul Dmitri Burdiko, un alt comandant de rang înalt al forțelor aeriene. întrucât s-au întâlnit în așa-numita Casă a Ofițerilor din Vinnytsia.

SURSA se poate citi AICI

 

 

Tagged:

Comments are closed.