Ultima oră: Ministrul Educației spune când se reiau cursurile

Spread the love

Loading

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării,a  vorbit despre momentul redeschiderii școlilor, dar și despre data posibilă a examenelor naționale.

Demnitarul a explicat că se fac mai multe scenarii la Ministerul Educației și Cercetării în ceea ce privește revenirea la cursuri atât a elevilor, cât și a studenților. În funcție de evoluția situației referitoare la pandemia din România, se va reveni la cursuri în momentul în care Comitetul pentru Situații de Urgență  va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vom reveni în spațiul școlii.

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență încetează, am putea susține examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungește starea de urgență, atunci vom lua o altă măsură în așa fel încât elevii și studenții să își poată încheia anul școlar cu bine. (…)

Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susțină vor conține numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise școlile”, a declarat Anisie aseară, la Antena 3.

 

Tagged: