Umilirea Armatei Roșii a lui Putin. Oscarurile militare ucrainene: forțele de la Kiev anunță cele mai bune șapte videoclipuri cu momente din război… de la distrugerea unei nave rusești de debarcare până la ambuscadele de tancuri cu rachete

Spread the love

Loading

Ministerul Apărării din Ucraina a organizat o parodie online a premiilor Oscar pentru cele mai bune videoclipuri de război. A înmânat premiile pentru cel mai bun film și cea mai bună fotografie pe Twitter.
Ucraina a dat Rusiei o palmă în față cu propria sa versiune parodică a Oscarurilor, care prezintă cele mai bune șapte clipe video ale războiului de până acum.
Ministerul Apărării a anunțat premii printre care cel mai bun film pentru o navă de război rusă în flăcări după ce a fost lovită de o rachetă balistică în Marea Neagră și cea mai bună fotografie pentru doborârea dramatică a unui elicopter.
Între timp, tractoarele ucrainene care au remorcat tancurile rusești au fost premiați pentru cel mai bun actor în rol secundar în efortul de război al țării.
Este cel mai recent exemplu de câștig al Ucrainei în războiul informațional împotriva Rusiei, conturile sale oficiale de stat postând în mod regulat vlipuri virale din război pentru a câștiga sprijin în întreaga lume.
Între timp, Rusia și-a continuat tacticile de dezinformare online, pretinzând succes în „operațiunea sa de denazificare”, în ciuda faptului că trupele sale nu au reușit să cucerească un singur oraș important după cinci săptămâni de război și unele unități se retrag înapoi în Belarus.
Iată o scurtă prezentare a videoclipurilor cu cele mai mari premii la premiile Oscar 2022 de la Ministerul Apărării al Ucrainei.


Răvnitul premiu pentru cel mai bun film a fost acordat unei imagini care arată o navă rusă uriașă distrusă la doar câteva zile după ce a fost filmată descarcând întăriri într-un port capturat.
Săptămâna trecută, marina a înregistrat o lovitură directă pe Orsk, un vas de transport rusesc din clasa Aligator de 370 de picioare, care stătea ancorat în portul capturat Berdyansk, în sudul Ucrainei.
Videoclipul a arătat fum negru și gros care se ridica din port, în timp ce o navă stătea în port în flăcări, în timp ce alte două au plecat – dintre care una părea de asemenea avariată.
Rămâne cea mai mare navă pe care forțele ucrainene au reușit să o lovească până acum într-o pierdere majoră pentru armata asediată a lui Putin.
Titlul videoclipului din Oscarurile ucrainene, „Nava de război rusească, fă-te-te pe tine”, se referă la fraza rostită anterior de polițiștii de frontieră de stat de pe Insula Șerpilor când li s-a cerut de ruși să se predea, înainte de a fi luați prizonieri.


Cel mai bun actor în rol secundar: Tractor ucrainean în The Taming of the Shrew.
Filmările cu tancurile rusești remorcate de tractoare au devenit una dintre imaginile definitorii ale rezistenței curajoase în rândul civililor ucraineni.
Multe vehicule blindate rusești împodobite cu simbolul războiului Z au fost capturate, abandonate sau distruse în timpul invaziei zdruncinate a lui Putin.
Fermierii și-au folosit tractoarele de încredere pentru a muta vehiculele de război într-unul dintre primele semne ale echipamentului rusesc vechi.
Lipsa combustibilului și a munițiilor, tacticile proaste, moralul scăzut și greșelile au împiedicat avansurile Rusiei și au făcut ca multe regimente de tancuri să fie abandonate.
Într-un videoclip, un spectator este auzit spunând: „Este uriaș! Au furat un tanc rusesc!
Fermierul răspunde: „Am remorcat acesta pentru trupele noastre, iar acum mă voi duce să iau mai multe”.

Cel mai bun lungmetraj internațional: Bayraktar, The Song of a Turkish Guest.
Premiul internațional a fost acordat Turciei pentru dronele Bayraktar TB2 care au fost folosite în atacuri aeriene asupra forțelor ruse.
Dronele au ajutat la distrugerea a șapte vehicule blindate de luptă, cinci piese de artilerie, 10 sisteme antiaeriene, nouă elicoptere, două trenuri de combustibil, un sistem de rachete cu lansare multiplă și 27 de vehicule terestre, arată datele.
Dronele au costat aproximativ 3,7 milioane de lire sterline fiecare, dar Ministerul Apărării arată cât de mult beneficiu au fost în efortul de război. Sunt capabili să efectueze lovituri aeriene împotriva tancurilor și buncărelor, cu o altitudine maximă de cinci mile pentru a evita mitralierele inamice. Drona poate naviga, de asemenea, chiar dacă pierde semnalul GPS.
Turcia a dezvoltat pentru prima dată un prototip pentru TB2 în 2007, înainte ca dronele să ajungă la etapa finală de producție în 2012. Acestea au fost folosite anterior de Azerbaidjan împotriva separatiștilor armeni; forțele de securitate turcești, inclusiv aliații lor din Libia și Siria; și vândut, de asemenea, în Ucraina și Qatar. Dronele au o lungime de 21 de metri, au o viteză maximă de 80 mph și o autonomie de 93 mile.

Cea mai bună fotografie: A Kiss From Stinger
Doborârea dramatică a unui elicopter rusesc cu o rachetă Stinger a fost premiată pentru cea mai bună fotografie în parodia de la Oscar.
Stinger-urile fabricate în SUA pot fi transportate de soldați, iar la începutul acestei luni, NATO a furnizat Ucrainei aproape 3.000 de arme antiaeriene.
Ucraina a cerut mai mulți Stingers pentru a continua distrugerea ambarcațiunilor rusești. Pentru a acționa arma, soldatul introduce o unitate de răcire a bateriei în apărătoarea de mână, care eliberează un curent de gaz argon în mașină. De asemenea, trage o sarcină de energie chimică, care alimentează indicatoarele și racheta.
Este un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) care utilizează tehnologia de orientare în infraroșu pentru a căuta și a lovi ținte zburătoare. Stinger, care se așează pe umărul operatorului, a fost dezvoltat pentru prima dată în SUA în 1981 și este utilizat în prezent de peste 18 țări.


Cel mai bun cântec: Imnul Ucrainei de fetele UA în Adăpostul de Bombe din Kharkiv
Pe lângă videoclipurile dramatice ale exploziilor, multe dintre cele mai emoționante momente au fost partea umană a războiului din Ucraina.
Unul dintre cei care au atins inimile din întreaga lume le-a arătat copiilor într-un adăpost antiaerian din Harkov cântând imnul național al țării.
Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost bombardat cu bombardamente constante de la începutul invaziei, distrugând multe clădiri rezidențiale și forțând civilii să intre în adăposturi.


Cea mai bună actriță: Javelin pentru interpretarea puternică din Burning Orcs
Un alt clip împărtășit de Ministerul Apărării arată utilizarea unei rachete antitanc Javelin împotriva unui vehicul blindat rusesc.
Ucrainenii sunt văzuți sărbătorind după ce au tras cu racheta peste umăr și au lovit cu succes ținta.
Javelins funcționează folosind sisteme cu infraroșu pentru a-și fixa țintele, ceea ce înseamnă că trupele nu trebuie să țintească în continuare după apăsarea trăgaciului.
Odată trasă racheta, aceasta se ejectează din tub folosind o încărcătură mică – astfel încât să poată fi trasă într-un spațiu restrâns – înainte ca rachetele principale să se aprindă. Racheta zboară apoi până la 490 de picioare în aer înainte de a lovi ținta de sus – cunoscută sub numele de lovitură „curveball”. Acestea sunt mai ales mortale împotriva tancurilor, deoarece armura lor este cea mai subțire în partea de sus, deși Javelins poate fi folosit și pentru a arunca în aer clădiri.
Rusia încă folosește tancuri T-72 – cu zeci de T-72B acum desfășurate în apropierea Ucrainei – și, deși au suferit mai multe runde de îmbunătățiri de pe vremea lui Saddam, sunt încă vulnerabile la rachetă.
Titlul videoclipului folosește termenul derogatoriu „Orci” folosit de Ucraina despre Rusia, făcând referire la personajele monstruoase din Stăpânul Inelelor.


Cel mai bun design de producție: Ambush, de la UA Army cu NLAW
Un convoi de tancuri rusești a fost distrus într-o ambuscadă ucraineană în Brovary, la începutul acestei luni, în videoclipul acordat Cel mai bun design de producție pentru puterea sa explozivă.
Mai multe tancuri rusești T-72 și alte vehicule au fost distruse în atacul surpriză din față și din spate al convoiului, forțându-i pe cei care au supraviețuit să se întoarcă și să fugă.
Lovitura devastatoare a artileriei a vizat o coloană de aproximativ 30 de tancuri și unități de sprijin, inclusiv un lansator termobaric TOS-1, și a lăsat Rusia deplângând pierderea unui alt comandant superior.
Imaginile cu drone postate online au surprins „Bătălia de la Brovary”, numită după suburbia din nord-estul Kievului în care a avut loc.
A arătat explozii în jurul tancurilor rusești, eliberând în aer penaj de fum negru și gri.

În videoclipul difuzat de armata ucraineană, un soldat rus putea fi auzit spunând: „Comandant, comandantul e mort!”.
Ministerul Apărării al Ucrainei l-a numit pe comandantul rus decedat drept colonel Andrei Zaharov, al Regimentului 6 Tancuri al Diviziei 90 Tancuri. În 2016, a fost distins cu Ordinul Curajului de către Vladimir Putin, iar cei doi au stat umăr la umăr în fotografii.
Concluzia: Armata Roșie a fost umilită și după cinci săptămâni de război se arată clar că nu s-a modernizat și războiul lui Putin se îndreaptă spre un eșec.

Sursa: dailymail.co.uk

Tagged: