Un alt fel de alegeri locale: În timpul campaniei electorale sunt interzise bannerele, panourile publicitare fixe sau mobile…

Spread the love

Loading

alegeri locale 2016Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a declarat recent într-un interviu acordat Agerpres ca in campania electorală pentru alegerile locale sunt interzise bannerele, mesh-urile, dar și o serie de alte modalități de publicitate electorală, în schimb printre materialele permise se numără afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni.

Potrivit președintelui AEP, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 sunt interzise bannerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile și ecranele publicitare, panourile publicitare fixe sau mobile, publicitate luminoasă, publicitatea pe vehicule, vehiculele inscripționate cu sloganuri de campanie și cele care difuzează materiale audio, spectacolele, serbările, focurile de artificii etc.

Totodata, președintele AEP a explicat că singurele materiale de propagandă electorală permise sunt afișele, care trebuie să respecte anumite dimensiuni, materialele de propagandă electorală difuzate la televiziuni, radiouri și publicate în presa scrisă și în mediul online, broșurile, pliantele și alte materiale tipărite din aceeași categorie. Ana Maria Pătru a mai precizat că nu toți competitorii electorali pot solicita rambursarea cheltuielilor de campanie, ci doar aceia care au obținut minimum 3% din voturile valabil exprimate la nivel național.

Mesh-ul este un material flexibil din PVC cu perforații, se foloseste în special pentru fațadele clădirilor, avantajul față de banner fiind că permite circulația aerului. 

Se printează cu cerneală relsolvent sau ecosolvent, durata mare de viață, rezistența, datorită faptului că are perforații nu este solicitat de vânt la fel de tare ca banner-ul. 

Sursa: ziuanews.ro, bannermag.ro