Un băieţel din India s-a născut cu două capete!

Spread the love

Loading

np_0725_2heads_900x506Medicii unui spital din India încearcă să salveze viaţa unui băieţel care s-a născut cu două capete, relatează CBS News. Băieţelul s-a născut în Tonk, districtul Rajasthan, India. Potrivit CBS News, mai multe teste au arătat că este vorba de fapt de doi băieţi gemeni cu un singur trup. Băieţeii s-au născut într-o maternitate din Jaipur. Au sistem nervos separat, iar oasele spatelui sunt distincte, însă se unesc sub pelvis. De asemenea, gemenii au în comun coastele şi centura scapulară.

Dr. S.D. Sharma, directorul medical de la Spitalul J.K. Lone, unde sunt internaţi gemenii şi mama lor, spune că astfel de cazuri sunt extreme de rare, mai ales la băieţi, şi sunt cunoscute în lumea medicală sub numele de Dicephalic Parapagus. Este primul caz inregistrat în Rajasthan şi al doilea in India.

De cele mai multe ori, copii cu Dicephalic Parapagus se nasc morţi şi sunt fete, în marea majoritate a cazurilor. Medicii speră să-i salveze pe cei doi băieţi.

 

În lume mai există şi alţi gemeni siamezi, unii dintre ei au fost separaţi cu success de medici, iar alţii au decedat după separare. Experţii consideră că naşterea siamezilor este destul de rară şi apare la circa 200.000 de naşteri normale.

În Filipine două surori siameze, Angelina şi Angelica Sabuco s-au născut în august 2009.

În China, doi băieţi au fost abandonaţi la trei zile după naştere în decembrie 2004. Ei au o singură inimă şi un singur ficat.
Surorile Ladan și Laleh Bijani a murit la scurt timp după ce a fost separate în Spitalul Raffles din Singapore la 11 iunie 2003.
Un alt caz de separare cu succes a fost a surorilor Xin Yue și Chen Xin, din provincia Shanxi din China, care au fost separate la 1 iunie 2005, la Shanghai. Fetele erau conectate la piept și stomac.
Într-un spital din Jakarta, la 26 februarie 2004 s-au născut prin cezariană gemenii Anggi și Angeli. Ei au în comun un anus, organele genitale şi trei picioare.
Angela Corina și Angela Leticia au fost separate la Spitalul Roosevelt din Guatemala City, la 28 iulie 2006. În ciuda avertismentelor medicilor că gemenii nu au nici o șansă de supraviețuire, operaţia a reuşit.

Un caz rar este a unui băieţel din Afganistan, care îl are pe fratele său ataşat la piept, însă fără cap. El s-a născut la 14 septembrie 2009.
În India, băieți Ram și Laxman, au fost separaţi cu succes pe 29 mai 2007.

Natura are căi ciudate de exprimare.

Sursa: CBS News, adevarul.ro

Sursa foto: Getty Images

{gallery}douacapete{/gallery}