Un concert marca „ROCK ABIL”

Spread the love

Loading

rock abilaÎn seara de 11 decembrie 2014, grupul timișorean „ROCK ABIL” a susținut un concert de excepție la “Zodiac Club” din Lugoj. Acest concert ar putea fi considerat ca o avanpremieră la concertul de Revelion, unde grupul va fi alături de lugojeni. Muzica lor readuce în prim plan muzica anilor ‘70 și ’80, când rock-ul era “rege” și blues-ul era “regină”. Erau anii marilor formații, care cutreierau lumea în lung și lat și care aduceau în fața radioului milioane de tineri rebeli și dornici de o schimbare majoră în societatea umană.

Pentru a-și reaminti începuturile pe tărâmul muzicii, „ROCK ABIL” a introdus în concertul lor, într-o pauză, doi adolescenți lugojeni, care prin melodiile grele abordate și prin interpretare, au câștigat simpatia celor prezenți. Grupul “One day”, cu Eduard A., la chitară și voce și cu Paul Tudora la chitară solo, au uimit spectatorii interpretând renumita melodie “Hotel California”, lansată de celebrul grup american “The Yeagles”. 

 

Sufletul grupului „ROCK ABIL”, neobositul Vali Ivănescu, a reamintit atracția lugojenilor față de muzica bună:

Vali Ivănescu: “La Lugoj ne simțim ca acasă, dat fiind faptul că am reușit să cucerim publicul lugojean, ceea ce nu-i de loc ușor, acesta fiind un ascultator avizat și educat în ale muzicii de calitate. În consecință venim la Lugoj ori de câte ori avem ocazia și ni se lansează vreo invitație”.

 

Muzicienii care compun trupa “ROCK ABIL”:

Grigore Bujor Hariga – chitară solo (PRO MUSICA);

 Marian Draghia – chitară solo, vocal (ex – Pragu de Sus);

 Valentin Ivănescu – vocal, chitară ritm, claviaturi (ex – ȘAH-MAT);

Adrian Văduva – chitară bas, vocal;

Petre Prisăcaru – tobe, percuție (ex – ȘAH MAT)

 

Repertoriul formației a fost ales pe cu mare grijă și prin abordarea unor melodii foarte cunoscute, membrii trupei se pregătesc intens pentru viitoarele lor succese.

În cadrul concertului de la “Zodiac Club” trupa “ROCK ABIL” a interpetat:

It’s all over now – Johnny Winter;

Crossroads – Cream;

Cocaine – Eric Clapton;

Red house – Jimi Hendrix;

Midnight special – Creedence Clearwater Revival;

Lucille – Little Richard;

Spider in my web – Ten years after;

You don’t love me – John Mayall;

Something – The Beatles.

 

Printre melodiile interpretate au fost prezentate și trei compoziții proprii: “Umbra unui vis”, “Still old times” și “Numai tu”.

{gallery}

 

La cumpăna anilor, începând cu ora 23,15 trupa “ROCK ABIL” va susține un concert de Revelion la Lugoj, alături de alte două trupe bănățene.

 

De remarcat inițiativa primarului Francisc Boldea, un îndrăgostit de musică rock. Începând cu acest Revelion va da mari șanse și va sprijini grupurile de muzică din zonă.

În numele lugojenilor mulțumim membrilor formației “ROCK ABIL” pentru oprirea timpului cu celebre melodii, care ne-au încântat copilăria și tinerețea.

Nicolae TOMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *