Un „costum” din lubeniţă (pepene verde)

Spread the love

Loading

costum_pepene_verdeÎn sezonul pepenilor verzi, ce credeţi că i-a trecut prin minte unui chinez? În timp ce China este sufocată de un val de căldură, chinezul a confecţionat pentru fiul său un costum din pepene verde (lubeniţă). Fotografiile cu acest costum inedit a făcut ocolul lumii prin reţeaua de internet. Năstruşnicul părintele

crede că a găsit o metodă să-şi apere copilul de căldura sufocantă din aceste zile. În cele din urmă, imaginile care au fost publicate prima dată pe un site-ul din China au ajuns în cele din urmă la posturile de știri de televiziune. Practic după difuzarea idei trăsnite, părinţii din întreaga ţară au început să facă costume din pepene verde pentru odraslele lor. Unii au confecţionat bikini din pepene verde, alţii chiar au făcut sculpturi şi armuri.

Reacția referitoare la aceste ciudate costume a fost relativ pozitivă în China, iar chinezii au comentat pe diverse site-uri şi pe bloguri despre aceste costume „eco-friendly”, care protejează copii de căldură. Totuşi medicii avertizează că există o potenţială problemă, deoarece copiii au pielea foarte sensibilă. Și în timp ce alergiile la pepene verde sunt rare, sucul de pepene verde ajuns pe pielea unui copil ar putea provoca unele iritaţii.

O altă problemă poate apărea când costumul este purtat pentru prea mult timp. Pepeni au o crustă umedă, iar rata de putrefacţie este foarte mare, ceea ce determină dezvoltarea germenilor şi bacteriilor.