Un cuplu mexican a avut o nuntă pe tema nazistă, cu uniforme SS și svastice

Spread the love

Loading

Fernando și Josefina au fost criticați pentru că au organizat o nuntă pe tema naziștilor în Tlaxcala, Mexic, luna trecută.
Cuplul și-a sărbătorit nunta pe 29 aprilie, aniversarea nunții propriei lui Adolf Hitler.
Fernando și cei trei băieți ai săi purtau fiecare replica de costume ale Schutzstaffel, unitatea de gardă de elită a dictatorului german.
Despre Hitler, Fernando a spus: „Știu că pentru mulți oameni, Hitler este un genocid, un simbol al rasismului și violenței, dar oamenii judecă fără a avea informații”.
Un cuplu mexican a stârnit furie după ce a organizat o nuntă în stil nazist în cinstea lui Adolf Hitler. Fernando și Josefina s-au căsătorit la o biserică din statul Tlaxcala – la est de capitala Mexicului – pe 29 aprilie, aniversarea căsătoriei lui Hitler cu Eva Braun. Dictatorul german s-a sinucis o zi mai târziu, în 1945.
Fernando și cei trei băieți ai săi purtau costume replică ale Schutzstaffel, o unitate paramilitară care a servit naziștilor – în timp ce Josefina purta o rochie albă.
Nunta tematică a fost condamnată de Centrul Simon Wiesenthal într-un comunicat.
„Instituția noastră condamnă cu fermitate denaturarea și banalizarea memoriei a șase milioane de evrei uciși în Holocaust și disprețul de către cei care neagă sau ofusca istoria, precum și toți cei care au participat la această nuntă nazistă sau au autorizat-o”, a spus dr. Ariel. Gelblung, director pentru filiala centrului din America Latină.
Consiliul Național pentru Prevenirea Discriminarii din Mexic (CONAPRED) a criticat cuplul pentru gustul lor prost, indicând că „este necesar să ne amintim evenimentele teribile care au avut loc pe pământ european în timpul Holocaustului, o crimă fără paralel în istoria umanității”.
Fernando și Josefina au fost întâmpinați cu amenințări cu moartea în acel moment, după ce o persoană care a participat la petrecerea de nuntă a folosit rețelele de socializare pentru a împărtăși o fotografie cu tortul lor, care prezenta o zvastica.
Fernando, care lucrează la guvern și Josefina sunt părinți ai doi copii, Reinhard, numit după Reinhard Heydrich, generalul Schutzstaffel și Hanna Gertrud, în onoarea pilotului nazist Hanna Reitsch, care ar fi salvat pe Hitler dintr-un buncăr și Gertrud Scholtz- Klink, care a condus Liga Național Socialistă a Femeilor.
Și-au botezat cei doi copii în aceeași biserică în care s-au căsătorit săptămâna trecută și au dezvăluit că nu au avut nicio reacție când Fernando a apărut la ceremonia religioasă oficiată de același preot care i-a căsătorit.
Deși Josefina nu cunoștea istoria partidului nazist și Hitler, ea a aflat de la Fernando. „Îl susțin pentru că am un soț responsabil”, a spus ea.
Fernando, în vârstă de 38 de ani, a explicat cu fermitate admirația pentru Hitler într-un interviu TV Milenio, după ce a schimbat jurămintele cu soția sa. „Știu că pentru mulți oameni, Hitler reprezintă un genocid, un simbol al rasismului și al violenței”, a spus el. „Dar oamenii judecă fără să aibă informații sau crezând în istoria învingătorilor”. El a spus că dictatorul nazist „era vegetarian” și a făcut bine pentru țara lui, returnând pământul pe care țara le-a pierdut în Primul Război Mondial. „Oamenii lui l-au iubit”, a spus Fernando. „Am fost făcuți să credem că Hitler era un rasist, dar a venit să-l întâmpine pe Jesse Owens la Jocurile Olimpice din 1936”.
Fernando a dezvăluit că este un adept al mișcării național-socialismului încă de la vârsta de 16 ani, urmând pașii tatălui și unchilor săi. Și-a amintit cum oamenii au aruncat cu obiecte și l-au scuipat și l-au agresat fizic. Cineva și-a izbit odată vehiculul în mașina sa. „Cel mai rău a fost când au îndreptat pistolul spre mine și m-au numit nazist”, a spus el. „Dar lucrul frumos în a iubi un ideal este să mori pentru el.”

Sursa: Se poate CITI AICI

 

Tagged: