UN DOCTOR PRINTRE OAMENI

Spread the love

Loading

Autor Mioara BACIU


Cine este, de fapt, OMUL Paul ICHIM?

Primele informații privind identitatea, pregătirea profesională, școală/universitate urmată, orientarea sa politică, funcții deținute de către domnul Paul Ichim, le aflăm de pe pagina sa de facebook, unde are peste 5.000 de „urmăritori”.
A văzut lumina zilei pe 18 octombrie 1955, în Galați, fiind absolvent al prestigiosului colegiu cu recunoaștere națională Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați, promoția 1973. Este licențiat în științe medicale în cadrul Institutului de Medicină și Farmacie Iași, Facultatea de Medicină Generală și își exercită meseria cu profesionalism, dăruire și devotament în calitate de medic chirurg la Spitalul Județean „Sfântul Apostol Andrei” din Galați, fiind și șeful Secției Chirurgie 3.
În perioada 17 decembrie 2008 – 19 decembrie 2016 a fost senator în Senatul României.
Din 2010 până în prezent este și profesor universitar în cadrul Univeristății „Dunărea de Jos” din Galați.
Din cele mai vechi timpuri scrie (cu precădere pe rețelele de socializare), dar și în ziare ce apar sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Romania, surprinzând realitățile cotidiene, semnalându-le, aducându-le la cunoștinta și în dezbaterea semenilor săi, emițând rațiuni, spunându-și franc punctul de vedere, incitând la dialog constructiv, picurând în suflete lumină, dragoste, speranță, dar și o ancorare corectă, concretă în realitățile pe care le trăim.
***
L-am cunoscut pe domnul doctor Paul Ichim în urmă cu aproximativ șaisprezece ani, când, concomitent, am descoperit și OMUL Paul Ichim, printr-o experiență personală, după care au urmat și altele, la fel de importante, în umila mea „trecere” prin filele destinului.
Influența sa benefică în viețile oamenilor, în general, și în a mea, în particular, reprezintă motivul esențial pentru care am purces la realizarea acestui material.
Voi încerca să vă dezvălui ceea ce știu sau ceea ce am aflat eu despre domnul doctor, dar și aspecte, evenimente, întâmplări pe care domnul doctor va accepta să ni le împărtășească.
Încep prin a vă spune că, locul în care își desfășoară dumnealului activitatea este unul dintre cele mai primitoare și mai decente secții din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Pavel” din Galați. Curățenia, igienizarea în mod constant a Secției de Chirurgie 3, precum și dotările corespunzătoare (dar nu întotdeauna suficiente), renovarea ori de câte ori se impune, toate acestea sunt meritul exclusiv al doctorului și OMULUI Paul Ichim. Deci, pacienții care sunt internați acolo, simt căldura și familiaritatea locului de acasă, nu se simt „apăsați” de atmosfera aceea de spital care dă fiori.
Odată ajunși acolo, se află pe cele mai sigure și mai profesioniste mâini, cele ale doctorului Paul Ichim, care este înconjurat de cadre medicale (asistente, infirmiere) pe măsură.
Riguros, atent la tot ceea ce ar putea pune în pericol viața semenilor săi, doctorul Paul Ichim ia decizia internării, respectiv a operării unui pacient, numai dacă aceasta este imperios necesar, numai după investigații corecte și complete, nu doar de dragul de a opera pe bandă rulantă.
Dar, dincolo de aceste supercalități, doctorul Ichim scrie și o face din pasiune, cu pasiune despre realitățile cotidiene, despre experiențele personale, despre tot ceea ce îl înconjoară și îl inspiră, despre tot ceea ce îi influentează, îi determină existența lui și semenilor săi, fără a aștepta ceva în schimb. O face într-un stil direct, spontan, sincer, iar ecourile celor cărora li se adresează nu se lasă așteptate. Are sute de susținători și de comentatori pe rețelele de socializare și nu numai.
Din luna februarie 2022 acceptă colaborarea cu valorosul ziar timișorean „Revoluționarul” (care apare cu regularitate prin grija deosebită a redactorului-șef Nicolae Toma, jurnalist autentic cu o reputație incontestabilă), devenind o prezență activă și extrem de apreciată.
Articolele lui Paul Ichim sunt veritabile lecții de viață, care demască, prezintă, semnalează, punctează, evidențiază realitățile cotidiene naționale și internaționale într-o manieră dezarmant de obiectivă, directă, cu detașare, dar și cu implicare emoțională, din care nu lipsește pitorescul. Aștepți cu drag și interes articolele doctorului Ichim, ca pe o pâine caldă, ori ca pe un dar, care luminează, mângâie minți si suflete.
Avem nevoie de astfel de oameni să ne simțim în siguranță, să simțim că pasă cuiva ce se întâmplă cu noi, cu țărișoara noastră și nu numai, de oameni care zic și fac, de oameni care se implică în toate felurile în care o pot face, în bunul mers al lucrurilor, punând mai presus de orice, viața, ca pe un dar divin suprem, care trebuie apărat, cu orice preț!
Un astfel de OM este doctorul și jurnalistul Paul Ichim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *