Un electrician din Scoția era să facă infarct când a intrat într-o cameră plină de suveniruri naziste, inclusiv un afiș cu Adolf Hitler

Spread the love

Loading


George Taylor a fost șocat să găsească o camera inedită într-o casă din Dennistoun, Glasgow. Camera era acoperită cu articole naziste, inclusiv un poster cu Adolf Hitler. Imaginile au arătat căști, steaguri și chiar uniforme ale Gestapo și Wehrmacht. Electrician scoțian a venit la casa unui client și a găsit o cameră acoperită cu suveniruri naziste.
Centrul camerei este ocupat de un covor care poartă steagul Union Jack în contrast direct cu restul interiorului. În stânga camerei sunt câteva jachete de ofițer nazist agățate.
Este legal să deții suveniruri naziste?
Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, a existat un stigmat legat de deținerea de articole cu tematică nazistă. În ciuda acestui fapt, mulți oameni colecționează suveniruri din acel episod rușinos din istorie.
Armele, cuțitele, uniformele, steagurile și chiar vehiculele cu motor din cel de-al treilea Reich și-au găsit loc în Marea Britanie. Nu există legi specifice în Marea Britanie care să interzică vânzarea suvenirelor naziste, în timp ce unele țări din Europa, cum ar fi Germania și Austria, sunt interzise.
Unii licitatori și site-uri web refuză să le vândă, iar anterior au existat apeluri de la parlamentari pentru a interzice practica. Sam Armstrong, de la grupul de reflecție împotriva terorismului Henry Jackson Society, a avertizat despre pericolele vânzării unor astfel de produse.
El a spus: „Știm că o piață principală pentru aceste simboluri urâte sunt bătăușii de extremă dreaptă care doresc să atace această țară și pe cei care trăiesc în ea”.
Sursa: BBC, dailymail.co.uk

Tagged: