Un indian ar putea avea 142 de ani

Spread the love

Loading

capture-20140118-013812Feroz-ne-Dir Mir, din India, a declarat jurnaliștilor de la Daily Mail că are un certificat de naștere eliberat de autorități  la 10 martie 1872. Dacă cele afirmate sunt reale atunci indianul va deveni cel mai longeviv din lume, cu vârsta incredibilă de 142 de ani. El a supraviețuit după patru neveste și în prezent este căsătorit cu Misrata, o femeie peste 80 de ani.
Reprezentanții de la Guinness World Records fac investigații și dacă se confirmă,  va depăși  pe Misao Okawa, de 116 de ani, deținătorul recordului actual. De asemenea, va depăși pe  franțuzoaica Jeanne Calment, considerată  ca cea mai bătrână persoană să fi trăit vreodată. MS Calment a murit în 1997, la vârsta de 122.
Feroz-ne-Dir Mir poate merge în continuare, are un mare ajutor din partea familiei sale, nu vede prea bine cu ochiul stâng  și poate vorbi despre viața sa extraordinară în limba sa natală Pahari.
Dl Mir a preluat afacerea tatălui său Matulli, devenind un comerciant de fructe și nuci și încă când era copil a fost de multe ori în capitala Pakistanului, Karachi. În 1890, sa căsătorit cu prima lui soție și a locuit cu ea în Pakistan, până la moartea ei la începutul anilor 1900.
După ce a devenit un vaduv, sa mutat înapoi la locul său de naștere, în satul Bihjama, în districtul Uri Kashmiru lui, și a mai avut patru neveste.


Înainte de povestea domnului Mir, se credea că ultimul om care a trăit în secolul al 19-lea a fost Jiroemon Kimura, născut la 19 aprilie 1897.
La  moartea lui  Kimura,  la vârsta de 116, a lăsat în urmă șapte copii, 14 nepoți, 25 strănepoți și 15 de stră-strănepoți.De remarcat este faptul că Japonia are mai mult de 50.000 de centenari.
Sursa: DailyMail