Un liceu din Marea Britanie INTERZICE elevilor să se îmbrățișeze și să-și strângă mâna unii cu alții, cu o regulă strictă de interzicere a contactului dintre elevi

Spread the love

Loading

 În imagine: director Andrea Din

Liceul Mossley Hollins, din Greater Manchester, a fost blocat online.

Școala condusă de Andrea Din a anunțat regula în ultimul lor buletin informative.

Ei au spus că interzicerea comunicări prin internet va „îmbunătăți cultura școlară” și va încuraja „respectul reciproc”.

Părinții spun că o regulă „ridicolă” va transforma copiii în „roboți” fără abilități sociale.

Părinții se înfurie după ce elevilor de liceu li s-a interzis să se îmbrățișeze și să-și strângă mâna unul cu celălalt, cu o regulă strictă „fără contact”.

Elevilor de la Mossley Hollins High School din Greater Manchester li sa interzis de asemenea să stea în bănci supraaglomerate, să se joace și chiar să țină un loc pentru prieteni la coada de la prânz.

„Niciun student nu ar trebui să se atingă vreodată de un alt elev”, a anunțat Ashton-under-Lyne în ultimul său buletin informativ, școala condusă de doamna Andrea Din din Mossley.

O elevă a criticat regulile drept „ridicole” și „nedrepte” după ce a fost nevoită să ceară unui profesor permisiunea unui prieten să o îmbrățișeze după ce s-a rănit. Ea a comentat public pe Facebook spunând: „Sunt o elevă la această școală și la o lecție și m-am rănit la degete.

„Prietenul meu care stătea lângă mine a trebuit să-mi ceară profesorului permisiunea să mă îmbrățișeze. Eu personal cred că este pur și simplu nedrept, să ceri voie ca să-ți îmbrățișezi prietenul și este ridicol?!”

Părinții au reacționat și ei cu furie, acuzând școala mixtă cu 854 de elevi că își transformă copiii în „roboți”.  Școala a spus în că regula „va îmbunătăți și mai mult cultura noastră școlară pozitivă”, făcându-i pe elevi „buni cetățeni” și încurajându-i să aibă „respect reciproc unul pentru celălalt”.

Școala s-a confruntat cu un val de critici pe rețelele de socializare pentru regula strictă, un comentator spunând: „Acesta este unul dintre cele mai ridicole lucruri pe care le-am văzut vreodată în viața mea! Wow! Învățarea copiilor să nu arate afecțiune față de prietenii lor este o modalitate sigură de a le pune probleme în continuare. Dacă copilul meu ar merge la această școală, aș fi absolut furioasă”.

Katie Teasdale a postat pe Facebook: „Contactul fizic este o parte atât de importantă a relațiilor între semeni, cum ar fi îmbrățișările atunci când suntem supărați sau sărbătorim. Este posibil să fi fost instituit ca parte a unei măsuri de salvgardare pentru a opri contactul fizic nedorit, dar acest lucru ar trebui să fie tratat de la caz la caz, nu o regulă generală în școală”.

Bill Williams a spus: „Deci toți elevii ar trebui să fie… roboți fără atingere umană. Acesta este un comportament de control extrem de ciudat de la o școală cu mintea deformată”.

Matthew Nicholls a spus: „Eșecul complet de a înțelege nevoile și comportamentul uman. E ca și cum acești oameni nu sunt cu adevărat oameni și nu înțeleg interacțiunea social”.

David Mayor a spus: „În conformitate cu aceste reguli, copiii vor crește cu o lipsă distinctă de unitate și cu o lipsă de interacțiune și abilități de confruntare. De obicei, curtea școlii este mai bună pentru așa ceva decât să mergi la cursuri de karate. Mă întreb doar care sunt pedepsele pentru nerespectarea acestor reguli”.

Un purtător de cuvânt al liceului Mossley Hollins a declarat: „Această politică de încercare fără contact se bazează pe peste 25 de ani de practica noastră fără contact. Nu este nou, ci doar mai clar.

„Își propune să se asigure că toți elevii se pot bucura de propriul spațiu personal și vine într-un moment în care atât de mulți elevi tineri au ratat această practică grozavă la școala primară și învață din nou să socializeze bine împreună. Ne-am folosit anii noștri de bune practici pentru a crea această politică ușor de urmat pentru a ajuta studenții noștri mai tineri. Comportamentul a fost întotdeauna excelent la școală, dar studenții și personalul spun că atmosfera este și mai calmă, mai prietenoasă și mai blândă decât înainte. Vom monitoriza impactul politicii asupra jocului și dialogului sănătos la pauză și la prânz, afară, și ascultăm întotdeauna ideile bune atunci când ni se comunică prin canalele adecvate.”

În anunțul său, școala a spus: „Pentru a îmbunătăți în continuare cultura școlii, acum există o regulă de interzicere a contactului. Aceasta înseamnă că niciun student nu ar trebui să atingă vreodată un alt elev. Nu vor fi tolerate nici în autobuzele de transportul elevilor, îmbrățișări sau apropieri. Elevii trebuie să-i trateze pe ceilalți cu respect. Toți elevii ar trebui să dea dovadă de purtare școlară bună în orice moment (inclusiv pauza și ora prânzului). Respectul, ajutarea altora și respectarea tuturor regulilor școlare sunt calități necesare pentru succes”.

Acesta a adăugat: „Această nouă regulă a fost introdusă pentru a se asigura că toată lumea se simte în siguranță la școală, are un mediu de sprijin în cadrul și în afara lecțiilor, demonstrează respect reciproc și sunt amabili unul cu celălalt, are o atitudine pozitivă unul față de celălalt și are relații sănătoase. cu semenii lor.”

„Ce înseamnă de fapt „fără contact” pentru studenții noștri? școala ia avertizat pe elevi să „fii întotdeauna în siguranță, fiind atenți și arătând curtoazie”. S-a spus că „nu ar trebui să lupte cu jucării sau să jocuri dure”, adăugând: „Nu împinge sau trage niciodată pe alții. Ține-ți mâinile și picioarele pentru tine. Contactul fizic și abuzul verbal față de alții nu sunt permise. Fără sărituri unul peste altul, îmbrățișări și nici purtați unul pe celălalt. Fără aruncare de obiecte. Fără locuri de reținere sau sărituri la coadă pentru prânz. Stați corect pe bănci și nu supraaglomerați”.

A concluzionat: „Această nouă regulă a fost clarificată tuturor studenților noștri, astfel încât toți să înțeleagă. Personalul didactic și de asistență a condus prezentări în această săptămână, explicând așteptările noastre, astfel încât fiecare elev să înțeleagă de ce implementăm această regulă”.

Școala al cărei motto latin: Floret Qui Laborat înseamnă: „El sau ea care muncește, prosperă” a fost evaluată ca fiind remarcabilă în urma ultimei sale inspecții Oftsed din noiembrie 2014.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: