După după trei zile la Reading Festival a rămas un munte de gunoi

Spread the love

Loading

festival_marea_britanie90.000 de fani au băut un milion de litri de bere

 

În urma lor au lăsat 150 de tone de gunoi

 

Reading Festival 2013 a durat din 23 august până în 25 august 2013. Grupuri celebre și cântăreți renumiți , precum și formații în prima audiție au cântat rock, alternativ, indie, punk și alte genuri de muzică pentru fanii înrăiți de muzică agresivă. Cei 90.000 de fani s-au adunat la Johns Farm din Berkshire, Marea Britanie. Pentru tot weekend-ul biletul a costat £ 202.50, iar pentru o singură zi £ 90.

 

Fotografii aeriene arată că în dimineața de după ultima noapte de festival, după ce toată lumea a plecat acasă a început o mare operațiune de urățenie. S-au găsit mii de corturi abandonate și un munte de cutii de conserve, mucuri de țigări, produse alimentare pe jumătate mâncate, precum și bunuri pierdute.

Locul unde s-a desfășurat festivalul arăta ca un teren devastat de o tornadă sau ca un depozit de deșeuri.

Un camping plin de viață s-a transformat peste noapte într-un peisaj dezolant. Peste tot erau aruncate haine murdare și saci de dormit.

„Echipamentele de campare sunt atât de ieftine în aceste zile că oamenii par să renunțe la ele după terminarea festivalului. „, a spus un purtător de cuvânt al festivalului.

„În cazul în care opt persoane sunt înghesuite într-un cort, pe fiecare îl costă câteva lire de fiecare, ținând cont că un cort costă 14 lire. Noi facem tot ce putem pentru a încuraja oamenii să ia lucrurile lor cu ei acasă atunci când pleacă, dar în primul rând este o chestiune de responsabilitate socială.”

Muncitorii care curăță mizeria folosesc magneți pentru a colecta cuiele din metal folosite la instalarea corturilor și alte obiecte metalice potențial periculoase. Și voluntarii au lucrat cu echipele de salubritate pentru ca domeniu să arate ca în faza de început.

 

Anul trecut s-au găsit peste 20 de tone de echipamente care au putut fi refolosite. În acest an se pare că cifra va fi depășită. Tot ce se poate refolosi vor fi donate asociațiilor caritabile locale, iar deșeurile care nu mai pot fi recuperate au fost transportate la depozitele de deșeuri.

„Marea” de gunoi se află doar la câțiva metri de casele de lux de pe malul Tamisei, la Caversham și este de așteptat ca operația de curățenie să dureze până la două săptămâni.

Cei 90.000 de fani au lăsat în urma lor 150 de tone de gunoi. În timpul festivalului s-au băut un milion de litri de bere și s-au

raportat 101 infracțiuni și 51 de arestări.
Cutii nedeschise cu produse alimentare, dintre care unele au fost donate la punctele desemnate în jurul camping, vor fi recuperate și distribuite asociațiilor caritabile.
Sursa: DailyMail

{gallery}festivalmareabritanie{/gallery}

Concluzii

Ne așteptăm ca într-o țară civilizată, cum este Marea Britanie, participanții la un festival renumit englezii să fie mai civilizați decât noi românii. Dar se pare că tineri până la o anumită vârstă nu înțeleg ideea de apărare a mediului. Cred că a venit timpul să conștientizăm cu toții de pe acest pământ că două lucruri oribile poate distruge viața de pe planeta noastră, războaiele și distrugerea mediului. Pentru un viitor frumos trebuie să punem mare preț pe mediu și pe pace.