• Producătorul local ”Nectar de cătină”
a intrat pe piața HoReCa cu sucul natural, autentic și aromat, procesat în propria unitate de producție.
• De asemenea, sucul de cătină/nectarul de cătină este ingredient principal în preparate culinare, deserturi, smoothie-uri și băuturi energizante.
• Parte dintre specialități, realizate cu ajutorul nectarului de cătină, se regăsesc în meniurile unor restaurante.
Recunoscută pentru valoarea nutrițională și bogăția în vitamine, cătina este consumată ca atare, imediat după ce a fost culeasă, ori ca suc proaspăt în urma procesării la rece. Cătina poate fi, însă, consumată și ca ingredient principal în diferite băuturi energizante și pline de vitamine, respectiv în preparate culinare.
”Nectar de cătină”, care produce de câțiva ani diverse sucuri de cătină sub brandul ”Strop de soare”, a scos pe piață, de curând, mai multe rețete de preparate culinare și băuturi energizante pretabile pentru HoReCa.
”Am dorit să oferim cătinei alte dimensiuni, noi orizonturi, astfel încât să poată fi consumată, sub diverse forme, inclusiv în restaurante și baruri, de cât mai multă lume. De asemenea, vrem să oferim celor care activează în HoReCa produse foarte bune, cu care să se poată diferenția de concurență și care să aducă, deopotrivă, plus valoare afacerii lor. Mă bucur că parte dintre preparatele propuse de către noi au ajuns în industria HoReCa, iar oamenii le apreciază, atât pentru valoarea nutrițională, cât și pentru gust. Rețetele pe care le punem la dispoziția restaurantelor/barurilor interesate sunt complete și conțin, în detaliu, atât ingredientele cât și cantitățile necesare, timpul de gătire și modul de preparare. Toate aceste rețete se realizează rapid și ușor”, a transmis Ioana Ciortea, reprezentant al producătorului ”Nectar de cătină”.
Unul dintre aceste preparate – ”Carpaccio din vrăbioară de vită, legume juliene marinate cu nectar de cătină, ulei de măsline și parmezan” – este apreciat pentru că îmbină perfect gustul și savoarea cu compoziția alimentelor sănătoase. Un alt preparat, bun și sănătos, este ”Sashimi de somon marinat in soia cu nectar de cătină și ghimbir, avocado, gelatină și spumă de cătină cu miere”, iar pentru desert propunem ”Lava Cake din crema de brânză și parmezan, coulis din sirop de cătină și miere cu cristal din zahăr isomalt”.
De asemenea, băuturile pe bază de cătină au un gust desăvârșit, surprinzător, cu o aromă unică. Echipa ”Strop de Soare” a realizat mai multe rețete, între care: ”smoothie strop de soare”, ”green smoothie cu avocado”, ”red smoothie”, ”catinada” sau ”energy shot”, băuturi ce pot fi consumate pe terase sau în restaurante pentru un plus de savoare și sănătate.
Acestea sunt doar o parte dintre preparatele lansate pe piață de producătorul ”Nectar de cătină”.
În fabrica din județul Alba se produc sucuri de cătină în diverse combinații: nectar de cătină cu miere și ghimbir, nectar de aronia (cu sau fără miere), nectar de cătină cu miere și ulei esențial de grapefruit, nectar de cătină, afine (cu sau fără miere), dar și nectarul de cătină simplu, fără adaosuri sau îndulcitori.
Fructele de cătină sunt obținute dintr-o plantație certificată ecologic. O singură sticluță de nectar este suficientă pentru a suplini nevoia de vitamine a corpului uman pentru o săptămână de zile. Fructele de cătină conțin peste 190 de principii bioactive. Acestea conțin vitamina C în proporție de doua ori mai mare decât măceșele și de zece ori mai multă vitamina C decât citricele. Vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P si F sunt și ele prezente în fructele de cătină în concentrații importante.