Autor: Ion Teca
Nu este decât o pură analiză a acțiunii personajului.
De la început vreau să menționez că nu am votat niciodată cu pesede și nici cu Ion Iliescu, deci departe de mine gândul de a fi suspectat de părtinire cu această culoare, mai ales acum, când sunt părtași la dezastrul spre care se îndreaptă România, prin blatul cu actuala coaliție malefică.
Am observat, în istorie, că toți cei care au încercat să aducă în discuția publică interesul național au avut parte de o manieră asemănătoare de a fi doborăt, pentru a fi scos din joc, prin metode, dacă nu hilare, cel puțin suspecte și controversate.
Este și cazul lui Liviu Dragnea, pe care, din start, nu vreau să-l analizez din punctul de vedere al nostalgicului, sau vieții private și nici ale greșelilor pe care le-a făcut, datorită mrejelor puterii de care dispunea și pe care, într-un fel l-au acaparat.
Nu! Pentru mine există, doar, țara, care, vremelnic, este sub câte un regim politic … regimurile Cuza, regalist, troțkist Ana Pauker cu Petru Groza, Dej, Ceaușescu și postrevoluționarii, Ilici, Kazbici, Braunovici și neaoșul Klaus și ce au însemnat ele pentru dezvoltarea patriei, închegarea valorilor specifice care definesc ființa noastră națională, bunăstarea cetățenilor și acțiunile, clare, pentru propășirea acestei nații.
Despre Dragnea sper că toate probele aduse de acuzatori au demonstrat vinovătia acestuia, iar aplicarea unei pedepse cu suspendare ar fi condus către declanșarea celui mai mare flagel la adresa democrației și justiției.
Legat de acuzele aduse, vreau să amintesc un fapt mai recent, din istoria recentă, dar care este în trendul noii culori politice guvernabile … Anul trecut, în plandemie, legendarul ministru al sănătății, șuvițatul Tătaru, în timp ce s-a autodeclarat, ca mulți alții, lovit de virus, cu refacere acasă, el 13 zile a figurat că a lucrat și, mai mult, a fost pontat, cu …10 (zece) ore pe zi, adică, dă-l dracu de virus, el a luat banii ca pe o activitate obișnuită.
Păi, nu este similar cu pontările fictive ale lui Dragnea?
Eu vreau, numai, să aduc în atenție temele pe care le promova Dragnea, subiecte care ar fi contribuit la ridicarea pibului, ramuri economice strategice în controlul statului, locuri de muncă, într-un cuvânt, dezvoltarea țării.
- Impozit pe cifră de afaceri, având în vedere că foarte multe multinaționale protejate, de foarte mulți ani declară, la finele anului, profit ZERO;
- Listarea a, cel puțin, 50% din producția de hidrocarburi, pe bursa românească, având îm vedere că acum nici măcar nu se știe cât se extrage și cât se externalizează;
- Interdictia de a mai facilita transferuri financoare prin off-shor uri;
- Revenirea rezervei de aur;
Și multe altele!!!
Nu mă interesează viitorul politic al lui Dragnea, dar tot ce pot să observ e că foștii coechipieri nu se bucură de libertatea acestuia, aceiași coechipieri care au girat mai multe momente penibile pentru un partid de opoziție, printre care desemnare lu „șase clase” ca singurul contracandidat al lu’ „șase case” și atitidinea de mormăială față de dezastrul național în care suntem.
Demonstație: pesedeul are oameni plantați în Banca lu’ Isărescu, cum ar fi Florin Georgescu și, mai nou,, deloc surprinzător, … Dăncilă „șase clase” și ei tot se lamentează mediatic cu întrebarea lu’ Cio(co)lacu ..”Să ne spună domnul Kâtzu ce a făcut cu 50 de miliarde?”.
Halal opoziție!