Campusurile universitare limitează accesarea TikTok pe dispozitivele școlare și pe Wi-Fi.
TikTok este deținut de compania chineză ByteDance și unii își fac griji că ar putea partaja date sensibile cu guvernul chinez. Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat Congresului în noiembrie că este „extrem de îngrijorat” că China ar putea folosi datele colectate prin intermediul aplicației.
Instituțiile de învățământ superior sunt precaute, deoarece ar putea pierde finanțare publică sau ar putea fi date în judecată dacă există o încălcare majoritară a securității, a declarat Vanessa Dennen, profesor de sisteme de instruire și tehnologii de învățare la Universitatea de Stat din Florida.
„Datele despre personal, datele studenților, datele noastre de cercetare – protecția datelor este ceva de care suntem foarte preocupați. Se pare că există suficientă îngrijorare rezonabilă din punct de vedere al securității datelor și nu este neobișnuit ca universitățile să aibă acest tip de îngrijorare”, a spus Dennen.
Restricțiile nu afectează TikTok de pe pe dispozitivele personale.
Profesorii de la Universitatea Texas din Austin, Natalie Stroud și Samuel Woolley, s-au întrebat dacă interdicția va avea efectul de securitate scontat, dat fiind că personalul poate accesa sistemele universitare și pe dispozitivele lor personale.
Interdicția înseamnă că nu vor mai putea partaja informații cu studenții prin canalul TikTok al universităților sau nu vor mai putea distribui videoclipuri în cursuri. Ei au spus că interdicția îi va împiedica să predea și să cerceteze eficient dezinformarea, dezinformarea și alte forme de propagandă răspândite pe TikTok.
Facultatățile și personalul universităților foloseau, de asemenea, aplicația pentru a recruta studenți și pentru a se implica cu comunitatea școlară.
Șaizeci și șapte la sută dintre adolescenții din SUA spun că folosesc TikTok, potrivit Centrului de Cercetare Pew. Mai mulți profesori nu cred că interdicțiile vor avea un impact major asupra majorității studenților.
Compania care gestionează TikTok este „dezamăgită” de recentele interdicții la nivel de stat, a declarat Jamal Brown, purtătorul de cuvânt al TikTok, pentru USA TODAY.
„Suntem dezamăgiți de faptul că atât de multe state americane pun în aplicare politici care nu vor face nimic pentru a promova securitatea cibernetică în statele lor și se bazează pe falsuri nefondate despre TikTok”, a spus Brown. „Ne pare deosebit de rău să vedem că consecințele neintenționate ale acestor politici grăbite încep să afecteze capacitatea universităților de a împărtăși informații, de a recruta studenți și de a construi comunități în jurul echipelor sportive, grupurilor de studenți, publicațiilor din campus și multe altele”.
SURSA se poate citi AICI