Vântul istoriei scoate gunoaie din mormântul lui Stalin. Necesitatea unui process împotriva comunismului ar putea pune capăt războiului inițiat de Putin Regimurile comuniste au ucis aproximativ 100 de milioane de oameni față de cele 25 de milioane săvârșite de Nazism

Spread the love

Loading

Autor: Nicolae TOMA

Rușii sunt manipulați într-o măsură care depășește tot ce ne putem închipui. Comunismul criminal și terorist promovat de bolșevici a produs nașterea unro monștri care urăsc democrația și umanitatea. Cu ce poți să-i deosebești pe acești ruși de ISIS și de alți teroriști care au bântuit secolul XX și primele două decenii ale secolului XXI? Cu nimic. Aceeași ură bolnavă împotriva oamenilor nevinovați.
Mai multe site-uri din Rusia ne arată, nu știu cât de adevărat, că Lenin și Stalin sunt percepuți tot mai mult ca niște eroi, iar criminalitatea lor este ascunsă. Poate această știre este o mare dezinformare pentru a-i găsi o scuză lui Vladimir Putin sau poate că e o realitate crudă pentru acest popor care de-a lungul istoriei, prin conducătorii lor, s-a manifestat cu o cruzime fără margini.

Prezint două surse din Rusia care preaslăvesc pe Stalin:
https://burckina-faso.livejournal.com/1380121.html
https://www.liveinternet.ru/users/_robot_marvin_/post401213787/

Opinia rușilor despre Stalin s-a îmbunătățit semnificativ, potrivit sondajelor din decembrie 2022.
Din 1999, numărul celor care îi evaluează pozitiv activitățile a crescut de la 22% la 28. Cei care îl evaluează negativ au scăzut de la 26% la 16%. A crescut și numărul celor cărora le-a fost greu să răspundă, ceea ce este și tipic.
Și iată cum au fost distribuite cele două estimări extreme de-a lungul timpului:O astfel de dinamică nu poate decât să se bucure, mai ales având în vedere intensitatea propagandei antistaliniste care a fost în toți acești ani. Toată această destalinizare și decomunizare a conștiinței. Vântul istoriei trage treptat resturile din mormântul lui Stalin.
No coment! Dar trebuie să înțelegem că s-a ajuns în această situație dinc auza complicității marilro puteri. După sfârșitul celui de-al doilea răzbpo mondial a avut lco un proces a crimelor de război făcute de naziști, dar s-au opus vehement la un process a crimelor făcute de communism în special în Rusia Sovietică. Așa a permis apariția un nou Stalin în persoana lui Putin, care fără doar și poate este ultimul dictator sângeros din Europa.
Pentru a înțelege de ce este necesar un process a comunismului vă prezint numărul oamenilor nevinovați uciși de bolșevici sub ordinul lui Lenin, Stalin și alți lideri criminali din Rusia Sovietică și din întreaga lume unde regimurile comuniste s-au instaurat și menținut prin crime împotriva umanității.


Cartea neagră a comunismului: Crime, teroare, represiune este o carte care descrie istoria represiunilor politice și civile din statele comuniste incluzând genocidurile, execuțiile extrajudiciare, deportările și stările de foamete provocate.
Cartea a fost publicată în 1997 în Franța cu titlul Le Livre noir du communisme: Crimes, terreur, répression. Cartea a fost scrisă de mai multe cadre universitare europene și editată de Stéphane Courtois.
Numărul estimat de victime
Introducerea formulată de Stéphane Courtois afirmă că „…Regimurile comuniste…au transformat crimele în masă în sistem de guvernare în plină floare.” El citează un număr total de 94 de milioane de morți fără să fie numărate și „decesele în exces” (scăderea populației cauzată de scăderea natalității).
Numărul de crime ale comunismului pe întreg pământul, dat de Courtois este urmatorul:
• 65 de milioane în Republica Populară Chineză
• 20 de milioane în Uniunea Sovietică
• 2 milioane în Cambodgia
• 2 milioane în Coreea de Nord
• 1,7 milioane în Africa
• 1,5 milioane în Afganistan
• 1 milion în statele comuniste din Europa de Est
• 1 milion în Vietnam
• 150.000 în America Latină
• 10.000 de decese în urma acțiunilor mișcărilor comuniste internaționale și a partidelor comuniste care nu erau la putere
Regimurile comuniste sunt responsabile pentru un număr de crime mai mare decât oricare altă ideologie sau mișcare politică, inclusiv Nazismul. Statisticile victimelor fac referire la execuții, distrugerea intenționată a populației prin foamete, și decesele cauzate de deportări, muncă forțată, etc
Represiunile sovietice
Represiunile și foametea care au avut loc în Uniunea Sovietică în cadrul regimurilor lui Lenin și Stalin descrise în carte sunt:
• execuția a zeci de mii de ostatici și prizonieri, și uciderea a sute de mii de muncitori și țărani revoltați din 1918 până în 1922;
• foametea din Rusia, care a cauzat moartea a 5 milioane de oameni;
• exterminarea și deportarea cazacilor de pe Don în 1920;
• uciderea a zecilor de mii de încarcerați în lagărele de concentrare între anii 1918 – 1930;
• epurarea cea mare care a ucis aproape 690.000 de oameni;
• desculacizarea a 2 milioane de culaci între 1930 – 1932;
• moartea a 4 milioane de ucraineni (Holodomor) și a altor 2 milioane pe vremea foametei sovietice din 1932 – 1933;
• deportarea polonezilor, ucrainenilor, moldovenilor și a oamenilor din statele baltice din 1939 – 1941 și 1944 – 1945;
• deportarea germanilor de pe Volga în 1941;
• deportarea tătarilor crimeeni în 1943;
• deportarea cecenilor în 1944;
• deportarea ingușilor în 1944

Compararea comunismului și nazismului
Comunismul și Nazismul nu sunt foarte diferite ca sisteme totalitare. Regimurile comuniste au omorât „aproximativ 100 de milioane de oameni față de cele 25 de milioane săvârșite de Nazism”. Metodele de exterminare în masă au fost preluate după metodele sovietice. Ca exemplu, el îl citează pe oficialul statului nazist Rudolf Höss care a organizat faimosul lagăr de concentrare de la Auschwitz. Potrivit lui Höss:
“Șeful Serviciul de Securitate al Reich-ului a trimis comandanților o întreagă colecție de rapoarte în legătură cu lagărele de concentrare ale rușilor. Acestea descriu în detaliu condițiile și organizarea lagărelor rusești, așa cum este furnizat de către foști deținuți care au reușit să scape. S-a pus mare accent pe faptul că rușii, prin angajarea lor masivă în munca forțată, au distrus popoare întregi. ”
Genocidurile sovieticilor asupra popoarelor care locuiau în Caucaz și exterminarea unui număr mare de grupuri sociale în Rusia nu erau foarte diferite de cele executate de naziști. Ambele sisteme comuniste și naziste consideră o parte a umanității nedemne de existență. Diferența este că modelul comunist se bazează pe sistemul de clase, în timp ce modelul nazist pe considerente de rasă și teritoriu.
Courtois susținea că:
Genocidul împotriva unei „clase sociale” poate fi echivalent cu genocidul împotriva unei „rase” – foametea deliberată a unui copil chiabur ucrainean ca urmare a foametei provocate de regimul lui Stalin este „echivalent cu înfometarea copiilor evrei din Varșovia ca urmare a foametei provocate de regimul nazist”.

Surse:
https://burckina-faso.livejournal.com/1380121.html
https://www.liveinternet.ru/users/_robot_marvin_/post401213787/
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cartea_neagr%C4%83_a_comunismului

Tagged: