Victor Pontă, o victimă a parteneriatului PNL + Klaus Iohannis + DNA

Spread the love

Loading

Klaus Iohannis: Un președinte corigent la capitolul Constituție

 


parteneriat pnl klaus iohannis dnaÎncă din prima zi, când a fost confirmat ca și urmaș a lui Traian Băsescu, neamțul, creștin neortodox, a arătat că va continua să fie împotriva Constituției României.
Cu toate că alegerile din noiembrie 2014 au fost pentru alegerea unui nou președinte, PDL-ul spălat la față de PNL și prin vocea lui Klaus Iohannis, voia să vină la guvernare. Și sub un slogan fals “Ne vrem țara înapoi” s-a început ofensiva împotriva PSD. Deși procentul de infractori din actualul PNL este cu mult mai mare decât în PSD, la cruciada împotriva acestui partid s-au alăturat Direcția Națională Anticorupție și serviciile secrete.
Încă din ianuarie 2015 au fost luați la DNA mai mulți lideri PSD, însă au fost ocoliți lideri PNL, deși în cadrul acestei organizații s-au ascuns cei mai mari corupți din istoria recentă, liderii PDL, care au furat și au distrus această țară. Ura lor față de guvernul Victor Ponta, care a fost singurul guvern, care a dat mai mult decât a luat, a atins cote de neimaginat pe timpul USL. Deși s-a arătat că în dosarul lui Dan Șova și liderul actual PNL există o legătură, DNA a ocolit-o și cum îi stă în obicei această femeie critică parlamentul și revendică un cavalerism politic din partea liderului PSD, Victor Ponta.

Dar să privim cum Constituția României a fost încălcată de președinte României:
În ARTICOLUL 61.
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

Votul acestui Parlament poate fi contestat doar de către POPOR, nu de președinte sau DNA și nici de Curtea Constituțională. Clar!

Iar în ceea ce-l privește pe președinte Constituția este la fel de precisă:

În ARTICOLUL 84. (1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.

Un singur drept are președintele: Dreptul la opinie! Atât. Nu are dreptul să facă arestări și presiuni și nici măcar să facă acuzații.
Faptul că face loby pentru o guvernare PNL, în opinia mea, ar fi un motiv penstru suspendarea lui Klaus Iohannis, care în câteva luni s-a dovedit străin pentru această țară și pentru interesele României în general.
Acuzațiile aduse lui Victor Ponta nu sunt că și-a folosit funcţia de premier, ci că acum şapte-opt ani, ca avocat, a avut un contract cu un alt avocat.
Majoritatea Parlamentară a decis că pemierul Victor Ponta nu poate fi cercetat penal. Și acest vot a fost clar. Și nici măcar Curtea Constituțională nu va putea arăta că parlamentarii nu au dreptul să voteze.
Și mai cred că toate măsurile bune pe care le-a luat guvernul au stârnit furia opoziției, fiindcă țelul lor de a mai fura această țară încă câțiva ani este tot mai departe.