VIDEO – Cele mai frumoase și cele mai ciudate ouă de Paști

Spread the love

Loading

VIDEO AICI – Vă prezentăm câteva ouă de excepție

vopsirea oua de pasti

Tradiția creștină impune vopsirea unor ouă de găină în roșu în Joia Mare, ca simbol al înroșirii ouălor din coșul pus de Maria Magdalena la picioarele Mântuitorului, cu sîngele scurs de pe cruce.

 

Obiceiurile occidentale ale decorării ouălor pascale sunt puțin diferite de cele ale creștinilor ortodocși si au origini diverse. Astfel, o tradiție creștină ce datează de milenii a fost transformată în artă în diverse culturi ale lumii.

În ultimii ani au apărut ideii novatoare în tehnica decorării ouălor de Paști.

Vă prezentăm câteva ouă de excepție. 

 

Fanii serialului Portlandia au decis că oul de Paști este plictisitor. Ei au realizat un ou de metal și au decis să pună o pasăre pe ou. 

În timpul revoluției ruse din 1917, mulți ruși au emigrat și au luat colecții de ouă decorate  cu ei. Faimoasele ouă Fabergé sunt căutate de colecționari și cumpărate cu milioane de dolari. 

În 2005, localitatea St Niklaas, din Belgia, a intrat în Cartea Recordurilor pentru crearea cel mai mare ou din ciocolată din lume. Oul avea 8,32 metri înălțime și a depășit recordul făcut în Kwa Zulu-Natal, Africa de Sud, în 1996. Douăzeci și șase de persoane au lucrat 525 de ore pentru a construi ou și au folosit 1.950 kg de ciocolată.

Ucraina are cele mai frumoase ouă de Paști. Tradiția din această țară prezintă o varietate de tehnici pentru a crea modele elaborate. Tehnica cea mai comună implică utilizarea de straturi de ceară pentru a sigila în culori de colorant, care sunt aplicate de la lumină și la întuneric. Desenele și chiar culorile utilizate pe ouă, numite Pysanka, toate au semnificații simbolice, așa că, dacă cineva îți dă unul cadou, ei ar putea încerca să-ți spun ceva. Creațiile elaborate iau o lungă perioadă de timp pentru a finaliza, și majoritatea sunt un suvenir turistic popular, deoarece acestea sunt, de obicei create din ouă din lemn, ceea ce le face mai ușor de transportat decât ouăle Pysanka.

Unii au mers și mai departe și au sculptat ouă și au creeat desene detaliate, care încântă privitorul. 

Artistul Jack Lall s-a inspirat dintr-o serie de artiști renumiți pentru picturile sale de ouă de Paști. Poate cea mai apropiată asemănare cu sursa originală este un ou cu o copie a picturii lui Monet.

În Grecia se folosesc abilitățile de croșetat, pentru a face ouă de Paști la fel de frumoase ca cele pictate. 

Cele mai multe modele de ouă de Paști folosesc doar coaja. Această tehnică se folosește cu multă migală, iar rezultatele sunt uimitoare. 

Fanii jocurilor video și a supereroilor din filme s-au inspirit în designul ouălor de Paști.

Surse: shellyhickox.blogspot.ro, globalgeeknews.com, betweenthepagesblog.typepad.com, lorraine-schleter.deviantart.com, neatorama.com, makezine.com,  englishrussia.com, mtv.com, cheezburger.com, geekartgallery.blogspot.ro, flickr.com, travelwestukraine.net, theeggshellsculptor.com, minifanaticus.deviantart.com, wonderdookie.deviantart.com, list25.com, pandaphobia.deviantart.com, ziare.com