VIDEO – Cele mai importante invenţii ale anului 2016 – Tirul transparent

Spread the love

Loading

VIDEO

Anul 2016 a fost martor la apariţia unor noi şi inovative invenţii,

care au rolul de a face viaţa mult mai uşoară, mai confortabilă şi,

în unele cazuri, mult mai distractivă.

tirul transparent 24586

În fiecare an, o mulţime de oameni sunt răniţi sau îşi pierd viaţa în urma accidentelor de maşină, iar multe astfel de evenimente nefaste au loc din cauza faptului că vizibilitatea este blocată de către vehiculele masive, precum camioanele sau tirurile. Pentru ca acest lucru să fie evitat, Samsung şi agenţia de publicitate Leo Burnett au creat un sistem inovativ care să asigure securitatea şoferilor, şi anume unul care să înfăţişeze pe un ecran aflat pe spatele tirului ceea ce se află în faţa şi în lateralul său.

 

În același timp o firmă din Rusia, Art Lebedev, are o soluţie pentru această problemă şi aceasta este conceptul Transparentius. Se fixează o cameră video în partea din faţă a vehiculului de transport, iar imaginile capturate de ea sunt afişate pe uşile din spate ale remorcii. Camionul devine astfel transparent, permiţând şoferului din spatele său să-şi calculeze mult mai uşor manevra de depăşire sau să prevadă eventualele frânări bruşte.

Știm cât de periculoase sunt depășirile de tiruri, mai ales în zone cu vizibilitate redusă, cum sunt drumurile montane sau cele cu o singură bandă. Și asta nu se întâmplă doar la noi, unde nu sunt cei mai civilizați șoferi, ca oriunde în lume. Așa că Samsung a găsit o soluție tare ingenioasă: a dotat tirurile cu un sistem prin care devin o fereastră spre ce e dincolo de ele: o cameră video în față și un ecran enorm în spate pe care poți vedea dacă se apropie vreo mașină pe celălalt sens.

Sistemul este testat deocamdată în Argentina, unde este o rată foarte mare de decese din cauza accidentelor de acest tip, dar sperăm sa o vedem pe toate drumurile lumii.

Sursa: mixtopia.ro, go4it.ro, descopera.ro