VIDEO – Terorismul Islamic a lovit din nou. Anglia a dat prea multe libertăți musulmanilor și acum plătește. Blestemul pentru noi „Există un singur Dumnezeu și profetul Mohamed este mesagerul lui”

Spread the love

Loading

22 de morți și 119 răniți

Atacul a fost efectuat de un terorist sinucigaș, numit Salman Abedi, care a detonat un dispozitiv exploziv improvizat.

A murit în arenă.

40B5E99F00000578 4531940 image a 171 1495558790912

Atentatul sinucigaș care s-a aruncat în aer la un concert pop a ucis 22 de persoane, inclusiv copii mici. Teroristul era fiul unei familii de refugiați libieni și s-a născut în țara care l-a adoptat și i-a dat mai multe drepturi decât au cei născuți în Marea Britanie. 

Oroarea a avut loc în Manchester, la cea mai mare sală de concerte din Europa, unde tinerii au participat la un concert extraordinar susținut de Ariana Grande. 

 

O statistic sumbră arată că printre primi uciși  erau Saffie Roussos, de opt ani, Georgina Callander, în vârstă de 18 ani, și John Atkinson, de 26 de ani. Dintre cei răniți, 12 copii au fost transportați la spital, iar alții 60 au fost tratați la fața locului. 

VIDEO AICI

Teroristul Abedi s-a născut în Manchester în 1994, în ajunul Anului Nou. Era fiul a doi libieni care au venit în Marea Britanie pentru a scăpa de regimul Gaddafi. El mai avea doi frați și o soră. După căderea colonelului Gaddafi  unii dintre membrii familiei sale s-au reîntors în Libia. 

Vecinii au declarant că în ultimile zile l-au auzit pe terorist cum cânta cu adevărat pe strada prima calma [rugăciune islamică]. Cânta în arabă. El spunea: „Există un singur Dumnezeu și profetul Mohamed este mesagerul lui”.

Un alt vecin, Roshanay Bukhari, a spus: „Familia vorbește numai araba și au steaguri libiene în grădina lor”.

Leon Hall, un fost coleg școală cu Abedi, a declarat că a văzut ucigașul anul trecut și a spus că acesta avea barbă. El a mai spus că musulmanul a fost un fan al Manchester United. El a mai declarant: „El a avut întotdeauna o problemă de atitudine. Nu pot să spun că mi-a plăcut foarte mult omul”.

ISIS și-a asumat responsabilitatea pentru atac. Oficiali de securitate încearcă să afle dacă Abedi face parte dintr-o celulă teroristă.

Sute de oameni au încearcat disperare să descopere cei dragi, care au dispărut în urma atacului, poliția trebuind să le spună cum au murit copiii lor.

Descriind scenele după explozie, un bărbat aflat la fața locului a povestit cum a văzut o femeie despicată în două și o fată fără picioare. 

Un alt martor ocular a spus că a văzut o fată tânără țipând „Nu știu unde este sora mea”.

Martorii au descris locul exploziei ca fiind „ca o zonă de război”. Imaginile îngrijorătoare înregistrate pe telefoanele mobile au capturat țipetele de spaimă.

Ariana Grande, artista care a susținut concertul, a scăpat nevătămată, a scris pe tweeted: „Din fundul inimii mele, îmi pare așa de rău. Nu am cuvinte”. 

Managerul ei Scooter Braun a spus: „Ne plângem pentru copii”.

Victima Saffie Roussos, de opt ani, a fost descrisă ca fiind „pur și simplu frumoasă”.

Chris Upton, directorul școlii a declarat: „Gândul că oricine ar putea merge la un concert și nu va mai veni acasă e o mare suferință”.

A continuat: „Saffie a fost pur și simplu o fetiță frumoasă în fiecare aspect al cuvântului. Ea a fost iubită de toată lumea, iar căldura și bunătatea ei vor fi amintite cu drag. Saffie era liniștită și plină de spirit și cu un talent creativ”.

Martorul ocular, Jane Hanson, în vârstă de 44 de ani, urmărea concertul împreună cu fiica sa, Andrea, de 16 ani. Ea a declarant: „Tocmai ne pregăteam să plecăm și a am auzit o explozie puternică. Am crezut inițial că era un effect pirotehnic pe scenă, dar apoi am văzut fumul de sub noi. Am văzut pe copii plângând isteric și foarte panicați. Un om purta copii în brațe. O fată  alerga speriată și striga” Nu știu unde este sora mea „. Copiii tocmai fugeau pentru viața lor. A fost un adevărat carnagiu de sânge”.

Chris Parker, în vârstă de 33 de ani, a spus: „Am auzit o explozie și în decurs de o secundă am văzut un blitz alb, urmat de un fum negru și apoi am auzit țipete. Pe podea erau peste tot oameni”. El a mai adăugat: „Am văzut o fetiță … nu avea picioare. Am înfășurat-o într-un tricou și-am întrebat-o  „unde e mama și tata?” A spus că „tatăl meu este la lucru, mama mea este acolo la locul exploziei”.

La mai puțin de 24 de ore după atrocitatea din Manchester, grupul terorist ISIS și-a asumat responsabilitatea pentru crime. Extremiștii l-au declarant  pe ucigaș ca fiind unul dintre soldații lor, așa cum a devenit tendința în urma multor atacuri recente din Europa.

Potrivit site-ului SITE Intel Group, care monitorizează grupurile jihadiste, declarația ISIS descrie explozia ca având loc la o „arenă de concert fără rușine”.

Declarația a fost tradusă spunând: „Cu harul și sprijinul lui Allah, un soldat al Khilafahului a reușit să pună dispozitive explozive în mijlocul întâlnirilor cruciaților din orașul britanic Manchester.

Se spune că atacul a fost „răzbunare pentru religia lui Allah … ca răspuns la încălcările lor împotriva terenurilor musulmanilor. Dispozitivele explozive au fost detonate în arena de concerte nerușinată. Ce urmează va fi mai rău pentru închinătorii Crucii și aliații lor.

ISIS părea că a afirmat în mod eronat că un număr de dispozitive explozive au fost detonate, când poliția a spus că atacatorul poartă o bombă.

Video 1

Directorul american al serviciilor de informații naționale, Dan Coats, a declarat că ISIS își asumă responsabilitatea pentru „aproape orice atac”. Comentând atacul de la Manchester, Coats a declarat comisiei pentru serviciile armate din Senat că atrocitatea a fost „tragică” și o reamintire a amenințării reale cu care se confruntă Occidentul și aliații săi.

Video 2

Martora, Abby Mullen, care a fost la eveniment, a descris, de asemenea, masacrul: „Când plecam am auzit  o explozie. Prin fața mea zburau bucăți de piele și fecalele oamenilor. Bucăți de carne umană mi-au intrat în păr și s-au scurs pe geanta mea. Acest sunet și sângele care curgea peste tot și pe cei care se târau cu părți ale corpului lipsă și bucăți de piele arsă nu va mai părăsi mintea mea niciodată”. 

Video 3

Un purtător de cuvânt al serviciului de asistență pentru ambulanța din North West NHS Trust a scris: „NWAS a luat 59 de victime din incidentul din Manchester Arena și le-a transportat în diverse spitale și a tratat o serie de răniți pe scenă.

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8

Video 9

Video 10

Video 11

 

Concluzii

Aceste acțiuni teroriste demonstrează că nu suntem capabili să-i punem capăt. Mai mult,Uniunea europeană sprijină și obligă statele membre să primească emigranți musulmani. Dar nimeni nu se gândește că va veni o zi în care oameni vor pune mâna pe arme și o spun cu mâna pe inimă că nu vreau să trăiesc o semenea zi. Cert este faptul că nu va mai fi niciodată la fel și spaima care ne-a cuprins pe toți arată că sfârșitul acestei lumi nu este departe.   

{gallery}tero{/gallery}

Sursa: dailymail.co.uk