VIDEO – Uimitoarea casă, construită cu susul în jos, atrage turiști în Columbia. O incredibilă casă cu susul în jos există și în România

Spread the love

Loading

Se poate VIZIONA AICI

Casa Loca s-a deschis anul acesta în orașul columbian Guatavita, care se află la mică distanță de Bogota.
Imobilul ciudat se alătură unei lungi liste de case ciudate cu susul în jos din întreaga lume – există mai multe în Marea Britanie.
Turiștii au dat năvală să vadă această nouă atracție. În orașul columbian Guatavita, la mică distanță de capitala Bogota, a fost construită o casă cu două etaje cu susul în jos, cu o mașină roșie răsturnată, parcată în alee. În interiorul casei, cunoscută sub numele de Casa Loca, vizitatorii merg pe tavane unde ar fi în mod normal podele, în timp ce mobilierul este poziționat deasupra lor.
Casa a fost proiectată de proprietarul său austriac, Fritz Schall, care locuiește în Columbia împreună cu familia sa.
Inspirația pentru construirea casei a venit dintr-o călătorie în Austria natală a lui Schall cu nepoții săi în 2015, unde au văzut o casă similară. Deși pandemia de coronavirus a făcut puțin dificilă construcția casei, ea a fost în sfârșit terminată la începutul acestui an, a explicat Schall.
„Pandemia ne-a încetinit puțin, dar s-a terminat acum”, a spus el. Pentru vizitatorii obosiți de pandemie și de măsuri, inclusiv blocări și restricții de mișcare, casa, care s-a deschis publicului în ianuarie, oferă o ușoară ușurare.
„Venim dintr-o pandemie, am ieșit dintr-o izolare, așa că acest lucru îi ajută pe oameni să aibă un moment de relaxare”, a spus un vizitator, pe nume Lina Gutierrez.
Case cu susul în jos au apărut pe tot globul în ultimii ani. Prima, cunoscută sub numele de „Casa pe dos din Trassenheide”, a fost construită în Germania în 2008.
O casă cu susul în jos există în Brighton, Bournemouth, Milton Keynes și Bristol, Marea Britanie.
În lume mai există o biserică cu susul în jos în Vancouver, canada și în Wisconsin, SUA, găzduiește un model răsturnat al Casei Albe.

O incredibilă casă cu susul în jos este cea mai interesantă nouă atracție turistică a României
Ai putea fi iertat că te gândești că totul a căzut din cer la această uimitoare casă cu susul în jos din Gorj, sud-vestul României. Se dovedește un succes în rândul turiștilor locali care abia așteaptă să vadă cum arată o casă în care totul este greșit, atât în interior, cât și în exterior.
Proprietarul Alex Ducu a construit casa în doar trei luni. Acum plănuiește să adauge un parc de aventură pe teren. O vizită la casă costă 15 lei (3 euro) și permite șase vizitatori o dată.

https://www.euronews.com/travel/2021/04/20/a-touristic-house-was-built-upside-down-in-romania

Pandemia de COVID-19 a lovit lumea în urmă cu aproximativ un an și jumătate, transformându-ne viața peste cap. Inspirat de aceste vremuri ciudate, antreprenorul local Alex Lutan a decis să construiască ceva care să se potrivească perfect cu „lumea nouă”: prima (și singura) casă cu susul în jos din România. „Această idee părea a fi cea mai potrivită pentru această perioadă în care totul s-a dat peste cap. Aveam trei idei în minte, iar acesta a fost principalul criteriu care m-a ajutat să aleg între ele.” – Alex Lutan, proprietarul casei pe dos. Judetul Gorj romanesc gazduieste repere turistice populare precum Ansamblul sculptural Constantin Brancusi din Targu Jiu sau Cheile Oltetului si Pestera Polovragi. Prin această zonă trece și celebrul drum de munte Transalpina. Dar există și o nouă atracție, cu aspect ciudat, în mica comună Bumbești-Pitic din județ: o casă galbenă care stă pe acoperiș în timp ce totul înăuntru este răsturnat. Proprietarul acesteia este Alex Lutan, un tânăr antreprenor român care speră ca ideea sa să facă zona și mai populară în rândul turiștilor.

Sursa: casaloca.co, dailymail.co.uk, euronews.com

Sursa: O casa intoarsă în România

 

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *