Vlad Stoica, votat în rolul de Președinte al Federației Române de Triatlon Noua conducere are rolul de a continua toate proiectele în curs ale Federației

Spread the love

Loading

România rămâne și în 2021 gazda unor importante competiții internationale de triatlon

București, 9 noiembrie 2020Federația Română de Triatlon anunță astăzi că Vlad Stoica preia, cu 30 din 34 din voturi exprimate, functia de Președinte al Federatiei Romane de Triatlon. Alegerile s-au desfașurat  in data de 7 noiembrie la Hotel Central din Ploiești.

Până în prezent, Vlad Stoica a avut rolul de Președinte interimar al FRTRI dupa decesul regretatului Peter Klosz in noiembrie 2019, a fost membru fondator al FRTRI si vicepreședinte încă din anul 2013. De asemenea este Director General al grupului de societăți Smart Atletic.

Vlad Stoica

Pentru funcția de președinte FRTRI au mai candidat Sorin Boriceanu, ACS Energy Club,  Dumitru Aurelian Blănaru, CSM Braila si  Daniel Ioan, ACS Tri Aluta al carui dosar a fost incomplet, iar candidatura sa a fost respinsă.

Răzvan Florea și Viktor Klosz au fost votați vicepreședinți.

Viktor Klosz este Președinte al ACS Master Ski & Bike, organizatorul celei mai importante competiții internationale de triatlon din Romania -Campionatul European de Multisport – în cadrul căruia s-au desfasurat 7 Campionate Europene in 2019 și alte competitii nationale si internaționale. Totodată, Viktor Klosz este Director General al grupului Master Druck si Delegat Tehnic nivelul 2.

Razvan Florea este singurul medaliat olimpic la natație din Romania, multiplu medaliat la Campionatele Europene si ocupa functia de vicepresedinte FRTRI, inca din anul 2013. Totodata este Președintele ACS Atena si unic importator al brandului TYR in Romania.

Au fost votați și cei opt membri ai Biroului Federal și ne bucurăm că pentru prima dată a fost votată in funcție și o reprezentanta a sexului feminin.

Cei opt membri votați ai Biroului Federal sunt:

 • Adina Dușa – Delegat Tehnic Nivelul 2, calificat la JO Tokyo;
 • Marius Grigore – Presedintele clubului Bucharest Sport Club;
 • Papp Jozsef – Presedintele clubului H20 Tg Mures;
 • Nistoroiu Daniel – Presedintele clubului Master Swim & Tri;
 • Istvan Besnyei – Manager evenimente FRTRI si reprezentant al clubului Seven Sport Club;
 • Koncz Alexandru – Responsabil Winter Triatlon;
 • Dragu Marius Alexandru – Reprezentant al clubului Delfinul;
 • Toader Adrian – Reprezentant al clubului Steaua București.

In anul 2021 FRTRI continuă să fie gazda unor importante competiții internaționale precum:

 • Campionatul European de Winter Triathlon, Cheile Gradiștei;
 • Campionatul European de Duatlon, Targu Mureș – competiție organizata de ACS Master Ski & Bike in parteneriat cu FRTRI;
 • Cupa Europeana de Juniori, București – competitie organizată de ACS Bucharest Sport Club Elite in parteneriat cu FRTRI.

 

De asemenea, cei doi sportivi care luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Antoanela Manac și Felix Duchampt, vor beneficia de sprijinul necondiționat și de expertiza Federației, pentru a duce, în premieră, steagul României în competiția-regină a triatlonului.

 

Fondată în 2013, Federatia Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile pe www.triatlonromania.ro

 

Tagged: