Zece super alimente pentru sănătatea noastră

Spread the love

Loading

0b089b81e6dc1. Avocado

Avocado ­ bogat în vitaminele A şi E, cu un conţinut ridicat de grăsime saturată (la unele varietăţi cca 25%) şi calorii. Acest fruct este bogat în riboflavin şi thiamină. Înainte de consum, avocado trebuie să fie bine copt, fiind preferat în salate, sandvişuri cu peşte afumat şi rondele de ceapă verde.

 

2. Morcovi

­ Morcovii au un aport ridicat de caroten; furnizori de vitamina C şi E. Ajută la scăderea colesterolului.

3. Ardei graşi roşii

­ Ardeii graşi roşii sunt bogaţi în vitamina C. Faţă de cei galbeni sau verzi, aceştia conţin cea mai mare cantitate de betacaroten.

4. Coacaze negre

­ Coacazele negre sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C, PAC şi flavone (pigmenţi cu efect antiinflamator asupra organismului).

5. Broccoli

­ Broccoli este sursă bogată de acid folic şi fier, fiind recomandat pentru antioxidanţi. Dacă se consumă în jur de 600 g pe săptămână, poate contribui la scăderea factorului de risc al apariţiei cancerului.

6. Mango

­ Mango, fructele coapte de mango sunt minunate surse de betacaroten, vitamine precum C şi E şi fier. Poate fi înlocuit cu afine, pentru efect antioxidant, dar, pentru o bună circulaţie a sângelui, pentru întărirea pereţilor venelor şi tratarea afecţiunilor vasculare ale ochiului, sunt de neînlocuit.

7. Cartofi dulci

­ Cartofii dulci sunt o sursă de hrană cu conţinut scăzut de grăsimi, însă foarte bogată în vitamina E. Deasemenea, sursă excelentă de betacaroten.

8. Kiwi

­ Kiwi este bogat în fibre şi vitaminele C si E şi cu efect extraordinar asupra bilei. Se recomandă câte un fruct în fiecare dimineaţă.

9. Cereale

­ Cereale, consumând zilnic o cană de musli (cereale ce conţin fructe uscate) se asigură organismului o cantitate de 3,6 mg fier, adică jumătate din necesarul zilnic. Pentru sporirea aportului de calciu, peste cereale se adaugă lapte.

10. Seminţe de susan, de floarea-soarelui, de dovleac şi nuci

­ Seminţele de susan, de floarea-soarelui, de dovleac şi nucile ajută la întreţinerea excelentă a pielii şi asigură integritatea membranelor celulare din întregul corp.
Sursa: Yahoo News

{gallery}super{/gallery}