Zece trepte ale loviturii de stat pentru a prelua puterea PNL și Klaus Iohannis

Spread the love

Loading

zece trepte ale loviturii de stat 1

1. Alianța PSD+ALDE câștigă alegerile, dar nu își poate instala un Guvern decât după aproape o luna, din cauza opoziției președintelui. 

2. Sub pretextul unor acte normative care, chipurile, atacă statul de drept, președintele Klaus Ioahannis cheamă lumea în stradă și participă la prima manifestație. 

3. Partidele din opoziție și președintele Klaus Iohannis stimulează, zi de zi, demonstrații din ce în ce mai puternice, la care participă și un mare număr de cetățeni de bună-credință, dar ignoranți. 

 

4. Președintele Klaus Iohannis îi contactează pe reprezentanții partenerilor euroatlantici ai României și îi convinge că Guvernul a declanșat o bătălie pentru oprirea luptei împotriva corupției. Aceștia dau declarații care stimulează și mai mult manifestațiile publice. 

5. În Camera Deputaților și Senat, opoziția abandonează parțial lupta parlamentară, declanșând manifestații directe și violente. 

6. DNA declanșează o anchetă împotriva tuturor reprezentanților Executivului și a colaboratorilor acestora care au contribuit la elaborarea proiectelor de legi penale. 

7. Ancheta in rem se transformă în anchetă in personam, iar premierul României devine suspect, învinuit și apoi inculpat. 

8. Președintele Klaus Iohannis îl suspendă conform Constituției, astfel încât încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern. 

9. Alianța PSD+ALDE este fracturată sub presiunea sistemului și a partidelor de opoziție. 

10. Actuala putere cedează în favoarea unei noi construcții guvernamentale, nășită de președintele Klaus Iohannis.

Sorin Roșca Stănescu

Sursa – Zece trepte ale loviturii de stat